Многи љубитељи пива не знају зашто после испијеног пива имају проблема са гасовима. Није ствар у цени пива. Промена количине – неће помоћи. Када је реч о количини, оптимална количина пива је 1-3 пива на дан, што подразумева чашу од 0,25 литара пива, са јачином од око 4,5% вол. Поменути податак је преузет из четвртог издања „Ефекти умереног конзумирања пива“ – сажети приказ актуелне научне литературе из 2008. године.

Надутост се донекле може решити испијањем пива из чаше. Угљен-диоксид је „кривац“ за надимање. Уједно угљен-диоксид преноси ароме пива и заслужан је за пену на врху чаше, али ако се нађе у стомаку конзумента направи проблем. Због тога што садржи квасац, пиво може да поремети равнотежу бактерија у цревима и проузрокује проблем са варењем и гасовима. Испијањем пива из флаше угљен-диоксид улази у стомак, те долази до надутости. Када се пиво успе у чашу, угљен-диоксид се ослобађа у чаши, а не у стомаку, тако да до надутости неће доћи.

„Real Ale” пива, пива која се праве и складиште на традиционалан начи, не стварају толико проблема са надутошћу, јер нису карбонизована као друга пива. „Real Ale” пива немају дуг рок трајања, неколико дана, тако да љубитељи пива увек пију свеже пиво , што је још један плус овом традиционалном енглеском пиву.

Пивара Принц је Србију и регион упознала са овим пивом и за сада је једина која производи „Real Ale” пива. Поред тога што газираност ствара проблем код пивопија, задужена је и да маскира неке „пропусте“ пивара. Када је реч о „Real Ale” пивима, с обзиром да нису газирана, сваки пропуст је видљив, те пивари морају бити стручни и пажљиви. За прављење „Real Ale” пива користе се само најквалитетнији састојци, те ето још једног плуса за ово пиво.