Ако сепитате како да наручите пиво у пабу у Лондону, нисте  једини. Има чак и рођених Лондонаца који се то питају. Шалу на страну, ако треба да посетите Лондон немојте пропустити да обиђете бар неколико пабова и да пробате бар неколико пива, домаћих.

Градских пабова има доста и  углавном су крцати. На пиће и клопу у локалне пабове навраћају они којима је посао у близини или паб уз пут. Није да свако има свој паб, али тако се чини. Ако залутате у локални паб, онда ћете можда осетити благу тензију, али то не треба да вас брине. И код нас има оних места на која се годинама и деценијама појављују исти ликови, њима засмета ново лице, али не праве галаму око тога.

Тематски пабови, баш као и код нас, препознају се по музици, најчешће. Ако сте у Лондону због пива, онда бирајте места на којима се прави и точи направљено пиво. „Тапрумова“ има доста и неће вам бити доста викенд да их обиђете. Најбоље је ако имате некога да вам препоручи неки „тапрум“, као и пиво, да не бисте пуно лутали.

У лондонском, препуном пабу треба имати стрпљења приликом наручивања. Они који су били и на лицу места се уверили, кажу да свако буде услужен и да, неким чудом, конобари успеју да испрате сва дешавања, али да треба бити уљудан, стрпљив и фин – ми додајемо: баш као прави Енглез. Конобари не воле разне сигнале и махања, најбитнији је контакт очима и осмех.

Још један детаљје у Лондонској гужви битан – немојте се пуно нећкати и пуно размишљати. Конобар има пуно посла и неће моћи да чека да размишљате. Зато, пре уласка у паб или бар пре него се конобар појави да узме наруџбину имајте бар “грубу” идеју шта желите да пијете.

И, да не дужимо више, треба да знате да нека пива, крафт пива садрже 7-9% алкохола, те није препоручљиво претерати, а ако желите хладно пиво онда наручите лагер. У Енглеској се пиво пије нешто топлије него код нас.