Пивара Принц је једина пивара у Србији која производи “РЕАЛ АЛЕ” пиво. Оно се прави од најквалитетнијих, искључиво енглеских састојака, сладова, хмеља и квасца. Пуног је укуса, нефилтрирано је и непастеризовано. А какво ће пиво бити зависи од воде, слада, хмеља и пивског квасаца.

Хмељ

Пивски слад је слаткаст, зато се додаје горак хмељ у мешавину приликом производње пива. Хмељ делује као природни конзерванс и има антибактеријске особине. Постоји преко педесет различитих врста цветова хмеља, а заправо врста хмеља која је изабрана и тачка процеса при којој се хмељ додаје, стварају различите укусе пива. Пивара Принц је зато изабрала најбољи хмељ, како бисте ви пили најбоље и најквалитеније пиво на домаћем тржишту.

Пивски квасац

Пивски квасац у ствари чини пиво оним што јесте. Без квасца, нема алкохола, а да нема алкохола, пили бисте неку слатку смеђу течност. Пивски квасац заправо ферментисани шећер претвара у алкохол, а то се зове карбонизација. Не није реч о квасацу за мешање теста. Постоје тачно одређене врсте квасца које се користе у производњи пива, а ради се искључиво о пивском квасацу.

Слад

Извор слада је најчешће ситан јечам. Јечмени слад су зрна јечма, натопљена у воду све док не почну да бубре и расту. Тада се користе као извор ферментибилног шећера, што је веома важна храна за квасац. Овај шећер даје мало слаткоће у финалном производу, а различити извори слада стварају и различите укусе.

Сада када сте савладали основну лекцију о овој драгоценој течности,   попијте савршено укусно крафт пиво, наравно пиво „РЕАЛ АЛЕ“ из пиваре Принц.