Свети Никола – слава коју слави пола Србије, а друга половина иде у госте. Без обзира на то да ли сте свечар или гост, требало би да знате како сеправилно пије пиво.Наравно, које друго већ пиво из пиваре Принц које је радо виђен гост на славским трпезама у Србији.

Елем, чаша за испијање пива би требало да буде савршено чиста и довољно велика да у њу стане и нос када са гуштом испијате гутљај по гутљај ове драгоцене течност. На тај начин ћете најбоље осетити укус и мирис пива.

Идеална температура пива је она између 8 и 10 Целзијусових степени. Људи који пију хладно и ледено пиво су у заблуди, јер хладно пиво губи своју арому.

Температуре на којима се служе “REAL ALE” (алеови) пива је од 7 до 11 степени.

Када отварате пиво обратите пажњу на количину пене и како реагује карбон-диоксид приликом отварања. Сипајте пиво и пустите га да клизне низ унутрашњост чаше, а тек пошто сте испунили отприлике две трећине пива из пиваре Принц можете исправити флашу да бисте на крају добили и пену.

Не мућкајте пиво у устима, само пустите да склизне у ваш стомак.

Како бисте рестартовали чула која учествују у испијању пива, поједите нешто са славске трпезе, а затим отворите још једно право енглеско пиво “REAL ALE” и поновите цео поступак.

Најбоље чаше су које имају дебело стакло како би пиво што дуже задржало свој квалитет и температуру, јер чаша је заправо изолатор  који штити пиво од спољне температуре. Зато уживајте и Срећна Слава свима који славе Светог Николу!