Ближи се Бадње вече, а тада је трпеза посна, чак и код људи који нису постили. Уколико вам је досадила стандардна посна храна и печена риба на класичан начин доносимо вам нешто сасвим ново, чиме ћете обогатити трпезу.

Рибљи специјалитети се најчешће повезују са вином. Међутим и пиво и то наше “REAL ALE” из пиваре Принц, може вам бити одличан савезник приликом припреме укусног и незаборавногоброка.

Састојци:

Флаша пива “REAL ALE”

2 шоље брашна

Кашичица прашка за пециво

500 г филета морске рибе

Со и бибер

Брашно за умакање

Уље за пржење

Припрема:

У чинију сипајте пиво “Дерби”, “Принцип”, “Круна”, “Лондон” или “Краљ”, додајте две шоље брашна, прашак за пециво, со и бибер.

Уваљајте рибу у преостало брашно и отресите вишак. Умачите комаде рибе у припремљену смесу од пива, али рибу оставите у смеси десетак минута пре него што је извадите. Пржите рибу у загрејаном дубоком уљу око седам минута, док не добије златну боју.

Оцедите рибу на салветама и послужите одмах уз кришке лимуна, посни тартар сос и поврће по жељи. Наравно не заборавите да овај укусан оброк залијете пивом из пиваре “Принц”. Било да се одлучите за пиво “Дерби”, “Лондон”, “Круна”, “Принцип” или “Краљ” нећете погрешити, јер неодољиви укуси правог енглеког пива произведеног у Србији, никога не остављају равнодушним.