Пао је снег. Да знамо, нервира вас ово време и једва чекате пролеће. Али и зима има својих чари, а уживаћете само ако будете конзумирали пива из пиваре Принц.

Кувано пиво

Кувано пиво се прави скоро исто као и кувано вино. Довољно је да загрејете пиво “Дерби”, додате му зачине, мед или шећер и јаје, које је заправо традиционални састојак у куваним пићима.

Иако можете рецепт мењати по сопственом нахођењу, оригинални рецепт каже да се пиво прво загреје (не сме да прокључа), а затим се додају зачини по жељи – каранфилић, цимет, мускатни орашчићи .

Посебно помешајте шећер или мед и јаје, а затим све спојите са зачињеним куваним пивом.Сипајте пиво у шољу, лезите поред камина, пијуцкајте пивце “Дерби” гледајући пламен ватре.

Течни хлеб

Реч је о куваном пиву са комадићима хлеба који пливају у њему. У књизи о историји пива, аутора Грега Смита пише да су људи некада на овај начин правили кувано пиво и да различити стилови пива иду уз различите врсте хлеба.

Питате се јесмо ли ми испробали овај коктел? Не. Да ли ћемо пробати? Не, али ћемо стрпљиво сачекати да нам најхрабрији јави како је све то испало.

Дикенсоново пиво

Овај зимски коктел је мешавина портер пива “Лондон” и џина који не мора да се служи топао,  на блогу Гинанд Црумпетс, стоји да на флашицу портера иде око 60 мл џина. Када се угреју, додаје се 1/8 мускатног орашчића и три кашичице смеђег шећера. Добили смо одлично пиће за гледање снега кроз прозор.